Passief ethernet voor de recreatie

Netwerk aanleggen met standaard ethernet kabels. Tot 1,4 km.

Odoo + afbeelding en tekst

Mikrotik introduceerd het GPEN (Gigabit passive ethernet network) 

MikroTik GPEN-concept kan elke bestaande of toekomstige GPON-oplossing vervangen. Het biedt alle voordelen van GPON, maar maakt gebruik van beproefde, eenvoudige en goedkope Ethernet-oplossingen.

Deze oplossing is uitermate geschikt voor de recreatie waarbij vervanging of uitbreiding gewenst is. 

GPEN vereist geen dure GPON OLT-apparatuur in uw serverruimtes, gewoon een gewone switchpoort!


Net als GPON vereist GPEN-oplossing dat clients stroom leveren, maar in plaats van het ONT-apparaat van GPON te voeden, wordt stroom gebruikt voor het verlengen van de Ethernetkabel (met de GPeR-apparaten) en het voeden van het netPower-apparaat. Dat is het GPEN-analoog van GPON passieve optische splitters - netPower biedt extra functionaliteit en mogelijkheden.

En het beste deel van deze technologie - het biedt u alle flexibiliteit voor een fractie van de prijs. Je verbindt netPower met uw serverruimte via Ethernet, actieve optische lijn of gebruik het om één uiteinde van stroom te voorzien van point-to-point backbone draadloze link. GPEN - de evolutie van GPON goed gedaan!

Het netwerk wordt gevoed vanuit de klantzijde, dus locaties waar je normaal stroom aanwezig is. De sterpunten worden gevoed vanuit de klantlocaties. Dit gebeurt met de GPEN11 of GPEN2. De GPEN11 is een passieve ethernet injector, de GPEN21 heeft ook ingebouwde intelligentie en een SFP poort ingebouwd. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

GPEN11

De GPEN11 is een power injector die uw uplink-apparaten van stroom kan voorzien via PoE. Het maakt deel uit van het GPEN-concept (Gigabit Passive Ethernet Network), dat erop gericht is GPON-installaties te vervangen door lagere kosten en gemakkelijker te implementeren Ethernet-alternatief.

GPEN11 kan binnen klantlocaties worden gemonteerd, naast de draadloze router die gebruikers connectiviteit biedt. De GPEN11 zelf zal dan de ISP-router van stroom voorzien, of het nu een draadloze buitenunit op het dak is of een netwerkswitch ergens in het gebouw. De GPEN-eenheid kan veilig worden bevestigd aan een muur of de communicatiekast. De Ethernet-kabel kan naar keuze rechtstreeks door de onderste kabelopening of in de muur worden geleid.

GPEN21

De GPEN21 is een slimme stroominjector die dient als een geavanceerde softwaregestuurde repeater. Het kan niet alleen uw uplink-apparaten van stroom voorzien via PoE, het kan ook een aantal handige softwarefuncties bieden:

  • Interfacebeheer en monitoring

  • GPEN-linkfout detectie

  • VLAN-ondersteuning

  • SNMP-rapportage

  • Basis trafficshaping 

GPEN21 heeft een Ethernet- en SFP-poort voor glasvezelconnectiviteit. Klanten kunnen ervoor kiezen om GPEN21 om de optische module te gebruiken voor uplink naar provider.  Of om PoE te leveren voor Ethernet-uplink naar provider (die onze GPER- en / of NetPower-producten gebruikt). De GPEN-eenheid kan veilig worden bevestigd aan een muur of in een straatkast. De Ethernet-kabel kan naar keuze rechtstreeks door de onderste kabelopening of in de muur worden geleid.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

GPER

Met de Gigabit Passive Ethernet Repeater (GPeR)  kan de Ethernet-kabel worden uitgebreid met extra hop(s) (<100m naar normale netwerkapparaten en tot 210 m naar een andere GPeR) tot 1500 m. Handig voor hoogbouw, gebouwen met meerdere appartementen, recreatie tereinen, waar zeer lange Ethernet-kabels een probleem kunnen vormen. Maximale toegestane lengte van CAT6 Ethernet-kabel tussen GPeR en stroombron / router is maximaal 100 m (afhankelijk van de kabelkwaliteit, hoge kwaliteit - tot 150 m).

Maximale toegestane afstand van CAT6 Ethernet-kabel tussen twee GPeR-apparaten is maximaal 210 m (afhankelijk van de kabelkwaliteit).

De GPER is leverbaar met een IP67 behuizing. (afbeelding met deze behuizing) 

netPower 15FR

Met netPower 15FR-switch kunt u dure GPON-basisstations en optische splitters vergeten. Deze switch maakt deel uit van ons GPEN-concept - gericht op de snelheid en veelzijdigheid van glasvezelnetwerken, terwijl de voordelen van Ethernet worden gebruikt. Het is een eenvoudig te implementeren, goedkope manier voor elke internetprovider om internet te leveren aan afzonderlijke verhuureenheden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over stroomopties op zolder of in de kast - netPower 15FR heeft 15 omgekeerde PoE-poorten. Afhankelijk van uw opstelling, kan netPower de nodige stroom gebruiken, zelfs van een enkele klantaansluiting! Een andere Ethernet-poort heeft PoE-out - u kunt deze gebruiken voor het voeden van een aggregatieverbinding zoals onze Wireless Wire of een beveiligingscamera bijvoorbeeld.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Voorbeeld

Op de afbeelding is een netwerk gemaakt waarbij ruim 1 km overbrugd wordt met ethernet kabels. Alleen de GPEN11 kastjes zijn gevoed de rest is zonder voeding. 

Bekijk hier de producten